Google Pagespeed verbeteren

De snelheid van mijn website kan wel een boost gebruiken. Hoewel de desktop score (93) goed is, scoort mobiel (49) ondermaats. Los van deze scores vind ik de site überhaupt soms traag reageren bij een klik vanuit Google. Ik gebruik de Hummingburd en Smush plugins al, maar het thema dat ik gebruik blijkt vooral de vertragende factor.

Weet iemand nog goede tips, plugins of andere ideeën hoe ik de snelheid kan verhogen? De Pagespeed score doet mij niet zoveel, het gaat mij echt om de daadwerkelijke snelheid. Een hele nieuwe plugin is te riskant en niet echt een optie lijkt mij. Op Fiverr zijn tal van gids te vinden van mensen die voor een tientje de snelheid verhogen, maar dit vertrouw ik niet.

Dit ligt aan verschillende factoren en zonder URL heel moeilijk te zeggen.
Ik heb hier ook veel problemen mee gehad en ben van hoster geswitched en ziet er nu veel beter uit!

Stiekem toch wel benieuwd. Zit je nu bij een gespecialiseerde hoster of was je oude host zo slecht?

Ik ben inderdaad ook benieuwd naar de hosting partij, ik zit nu bij Strato voor €5 per maand.

Ik heb enkele verbetering kunnen doen dmv Mapping (Smush) en een webp converter. Echter minimale vooruitgang.

Ik zat eerst ook bij een goede partij maar ben sinds kort naar Savvii ( aff. link :wink: ) gegaan. Dit omdat ik heb gezien dat de vorige hoster 1602 websites op 1 server had staan. Nu draai ik een Shared One en kan overstappen naar een VPS one. Voor nu is de shared dan ook genoeg ivm bezoekersaantallen van 30K per maand.