Plezier is heel belangrijk bij affiliate marketing

Ga jij een affiliate website maken over verzekeringen in de VS, dan kan jij makkelijk 50$ per click op AdSense alleen binnen harken. Dus ga er voor zou ik zeggen.

Maar ja naast jij zijn in deze markt waarschijnlijk nog wel enkele tienduizenden actief, plus natuurlijk die bedrijven die hoge commissies betalen voor een lead of click. Zij worden graag zelf gevonden op Google en hebben miljoenen budgetten voor alle vormen van SEO.
En dan is er nog wat, je zult met hele vele energie beginnen, maar is die energie er nog als je na 2 weken nog geen bezoeker of klik hebt gehad en hoe staat het met je inspiratie na drie maanden hard werken en je hebt zeggen en schrijven één klik binnen, niet uit de VS maar uit Nigeria, dus de klim leverde je slechts $0,03 op in plaats van die gewilde $50 per click.
De lol is er nu wel af lijkt me zo, dus wat nu.

Jij hebt de fout gemaakt je door het geld te laten verblinden, door de potentie de mogelijkheden. Maar je bent het belangrijkste vergeten, affiliate marketing kan je misschien wel rijk maken, maar daar heb je een lange adem voor nodig. En als jij boven op zolder weken en maanden achter elkaar bezig bent en er komt niets uit, plus je werkt in een markt waar je niet echt plezier uit haalt dan ben je voordat je zou starten al ten dode opgeschreven.

Daarom voor dat je start, denk eens over het onderwerp en de route die je gaat nemen. Is het een onderwerp dat je aanspreekt, maar moet je er heel veel voorschrijven en dat kan je niet, dan valt het plezier weg. Is het een onderwerp dat je helemaal niets vindt, maar je kan er wel over schrijven, dan zal je een writers-block gaan krijgen. Kan je wel schrijven, maar vind je linkbuilding moeilijk, ook dan loop je vast.

Al deze kleine en grote punten kom je een keer tegen in je route naar succes en het is aan jouw om vooraf in te schatten hoeveel plezier je gaat hebben in deze route. En ja gelden verdienen is plezier hebben, maar die weken, maanden en misschien wel jaren er voor zal je toch eerst door moeten komen.

Als advocaat van de duivel: plezier alleen is ook niet alles. Als je hiervan je werk wilt maken is het goed om vooraf even de rekensom te maken en te controleren of de business werkelijk mogelijk is.

Stel: je mikt op een markt waarbij de gemiddelde eCPC uitkomt op 1 euro per klik en je wilt er een maandelijks inkomen uithalen van 2000 euro.

Dan moet je 2000 kliks per maand. Gemiddeld is de CTR vaak onder de 5%. Daarmee gerekend heb je dus al minimaal zo’n 40.000 zeer gerichte bezoekers per maand nodig. Niet iets dat je zomaar even doet!

Uit ervaring weet ik dat het opbouwen van een stabiel bezoekersaantal van enkele tienduizenden toch al snel een fulltime baan is. Daarnaast reken ik nu nog omzet als winst, en meestal maak je ook wel wat kosten. Denk aan foto’s, hosting, of SEO-tooltjes. En die gemiddelde CTR van 5% of eCPC zijn beide ook al vrij stevig aan de hoge kant. Als je een business wilt maken in een sector waar slechts 50 cent CPC reeel is, moet je vaak al honderdduizend(en) bezoekers per maand realiseren. Ook daar is de lol vaak snel af!

Klopt helemaal, je passie kan wel bij het verzamelen van paperclips uit het jaar 1327 liggen. Maar als daar nul markt voor is, dan heb je alleen plezier maar eindig je als Sheldon met: “Fun with Flags”