Richt je eerst op je bezoeker, dan pas op de inkomsten

Affiliate marketing draait natuurlijk net zoals alle andere ondernemingen om geld verdienen en daar is helemaal niets mis mee. Maar te vaak zie ik (jonge) affiliate ondernemers zich na een paar dagen al afvragen waarom verdien ik niks. En als je dan kijkt naar de website staan de banners en links op de juiste plek, maar is er niet aan de bezoeker gedacht.

Dit zijn one second and gone websites, die niemand ooit zal onthouden. Maar is dat wel wat je zoekt, een website waar iemand één keer op komt en dan weg is na een seconde, vaak zonder dat die heeft door geklikt?

Die vraag die ik me zelf stelde deed me denken aan de film Colors (1988). In de film over een oude agent (Robert Duval) en een jonge agent (Sean Penn), komt een mooie vergelijking naar boven over twee stieren en een kudde koeien in de vallei.
De jonge stier zegt tegen papa stier, laten we naar beneden rennen en één van de koeien nemen. Waarop de oude stier zegt, laten we naar beneden lopen en ze allemaal nemen.

Deze vergelijking gaat ook op in affiliate marketing, waarom wil je direct in de eerste weken scoren met de bezoekers die binnenkomen, als je website eigenlijk helemaal niet klaar is voor je klanten. Neem de tijd, maak een mooie website, met veel inhoud zodat je goed gevonden wordt, je bezoekers plezier beleven aan wat je te bieden hebt, terugkomen en de website ook aan andere aanraadt. Als je dat hebt gedaan, begin dan met het plaatsen van de advertenties.

Het zelfde geld met linkbuilding, als jouw website moet gaan betalen voor linkjes op start pagina’s, dan is je website waarschijnlijk niet goed genoeg. Naar een goede website wordt gelinkt. Maak je website mooi, zorg voor extra waarde online en ga dan op jacht naar de inkomende links en je zult zien dat je tientallen, of zelfs honderden links gratis zal krijgen om dat ze graag naar je linken.

Ja en nee. Startpagina links zijn m.i. juist een hele mooie basis en kleine boost om je pagina’s gelijk omhoog te drukken. Je merkt dat je op basis hiervan al snel posities kunt pakken (afhankelijk van concurrentie en on-page uiteraard).

Maar ik ben het wel met je eens dat je op den duur ook andere vormen van links moet verkrijgen en dit vaak gepaard gaat met een goede website!

Ook daar moet je echter wat aan doen en kun je niet zo maar ‘wachten’ op zoals jij het zelf ‘honderden links’. Linkbuilding zegt het al, je gaat bouwen ergens aan. Link earning is wat anders!

Bedoel je hiermee alleen startpagina.nl of ook de andere “startpaginas”?

Ik denk beide, maar met de klonen moet je echt heel selectief zijn. Dan zou ik eerder denken aan een link op een pagina die alleen over een bepaalde niche gaat.

Stel je hebt een website over blauwe strijkijzers en je ziet een hobby website over strijken met een link pagina er op, die alleen naar andere strijkijzers wijst, dan zou ik dat wel doen. Het zelfde als iemand een startpagina kloon heeft over strijken en de uitgaande links gaan alleen naar strijk gerelateerde onderwerpen, dan zou ik het doen. Staat er ook casino en verzekeringen tussen, dan ben ik weg.

1 like