Topteksten halen uit de Wayback machine

Ik weet niet of het mag en hoe Google er mee omgaat.

maar in de Wayback machine staan miljarden niet meer gebruikte teksten van domeinen die al jaren niet meer actief zijn. Deze teksten, indien uniek kunnen een behoorlijke waarde hebben voor je affiliate website. De vraag is dus alleen, kan je er wat mee, behalve inspiratie opdoen? Op legaal vlak de vraag, behoren ze nog iemand toe, om juist niet meer? Stel ik koop een domainnaam die al jaren niet meer wordt gebruikt, ben ik dan ook automatisch eigenaar van de teksten die er 20 jaar geleden op stonden? Indien niet, hoe is het dan als ik een website koop die in de Wayback machine nog hele goede teksten heeft staan, maar nu niet meer op de website staan?

Alles wat geschreven is, is eigendom van de schrijver voor zover ik weet. Dus ook al doet men er niets mee, mag je het niet zo maar gebruiken. Maar ik kan je vertellen dat het wel zeker gebruikt wordt hier en daar. Aan jou de vraag of je het durft te gebruiken, ondanks de problemen die het kunnen veroorzaken…

Oke, dus ik koop een website, in the wayback machine staan oude teksten, maar daar ben ik dan geen eigenaar van als ik je goed begrijp. maar als ik een oude autokoop en ik vind na een jaar een envelop met 200 euro er in, is die dan ook niet van mij?

Heb me dit ook wel eens afgevraagd alleen durf ik me daar niet aan te wagen.

Wat betreft jouw voorbeeld @MisterDataFeed. Die 200 euro is verder nergens anders te vinden. Diezelfde 200 euro is en kan maar één keer uitgegeven worden.

Wat betreft de teksten uit wayback: Veel mensen kopen websites op voor de teksten en niet voor website zelf. Dus de kans dat deze teksten elders staan is natuurlijk aanwezig.

Dat is een interessante gedachte, zo had ik het nog niet bekeken.