Uitdaging: Elke maand een monsterartikel!

Laat ik beginnen met mijn eigen uitdaging: Elke maand een monsterartikel publiceren op AffiliateCommunity.nl.

Doel: Elke maand een monsterartikel publiceren op AffiliateCommunity.nl.
Uitleg: Ik wil elke maand een nieuw kwalitatief artikel publiceren op de website affiliatecommunity.nl. Dit zijn geen kleine artikelen van 500 - 1000 woorden. Ik wil hierin namelijk ook de meningen van andere specialisten in meenemen, zodat we echt tot een kwalitatief en uitgebreid artikel komen.

Dit wil ik gaan vasthouden tot tenminste het eind van het jaar!

4 likes

Dus dat worden 9 artikelen of wel 4500 tot 9000 woorden. Wat denk je dat het effect is voor je SEO als je instaat bent 9 van zulke artikelen te produceren. En zouden 9 artikelen die veel connectie met elkaar hebben meer betekenen voor je ranking in die niche dan 9 los staande artikelen?

Ik heb werkelijk waar nog geen idee hoe lang de artikelen worden, het gaat erom dat ze compleet worden.

Des te betere content, des te hogere posities is wat men over het algemeen denkt. Maar natuurlijk komt er heel wat meer bij kijken (concurrentie, backlinks, autoriteit). Dus ook dat gaan we mee maken! Het hoofddoel is dat men hier weer goede informatie uit kan halen en de artikelen kan gebruiken als informatiebron, wanneer zij met het onderwerp bezig gaan.

Dat weet ik wel zeker. Liever 10 onderwerpen in 1 cluster/hoofdonderwerp, dan allerlei losse onderwerpen. Mede door de interne links word je al beter gevonden, maar het geeft ook aan bij Google dat je hier verstand van hebt. Heb je allerlei losse pagina’s, dan toont dat minder interesse/kennis van hetzelfde onderwerp.

1 like

Bestaat dan niet het gevaar van herhaling?

Hoe bedoel je, herhaling? Je kunt toch wel 10 verschillende subonderwerpen verzinnen binnen 1 hoofdonderwerp?

Probeer maar eens 10 verschillende artikelen te schrijven over aambeien crème. :stuck_out_tongue:

Misschien moet je daarvoor een ervaringsdeskundige erbij halen. Maar als je iets algemener inzet op ‘huidcreme’ bijv. dan kun je er wel 30+ schrijven!

Dat ben ik met je eens, handcreme, dagcreme, gezichtscreme, zwangerschapstrepen creme, etc. etc.

1 like

Zo, de eerste 1500 woorden voor het eerste artikel zijn geschreven! Ik verwacht dat het in totaal zo’n 3000 - 4000 woorden worden. Binnenkort volgt meer!

3 likes

Hoelang heb je er over gedaan?

Ik heb vandaag ook weer 1000 woorden geschreven, gelijk aangekleed met affiliates. Mijn artikel gaat tussen de 4.000 en 6.000 woorden worden.

Heb je ook goed gekeken of het ook daadwerkelijk nodig is om zoveel woorden hier aan vuil te maken? Zo zijn er bijvoorbeeld veel SEO specialisten die eerst kijken hoeveel content de concurrentie gebruikt op hun pagina’s over hetzelfde onderwerp en proberen op basis daarvan een goede keuze te maken.

Als we het hebben over ‘hoe laat is het in Nederland’, dan hoef je daar bijv. geen 4000 woorden over te schrijven, als je begrijpt wat ik bedoel. Kijk dus wel goed naar de intentie achter de term!

Bij ‘monsterartikelen’ deel ik het eerst in, in verschillende kopjes die ik later invul. Zo ook in dit geval en ik schrijf elke dag een onderdeel. In totaal zo’n 1-2 uur over gedaan denk ik. Ik schrijf over iets waar ik kennis van heb en interesse in heb, dus gaat aardig snel. Maar ik regel ook gelijk de bijbehorende graphics, links etc, dus daarom kost het ene stukje net wat meer tijd dan het andere stuk.

Zojuist heb ik het eerste artikel gepubliceerd, namelijk over: Zoektermen Onderzoek! Dit is een onderwerp wat bij velen vaak nog niet helemaal goed gaat, waarbij het handig is dat we naar een centrale pagina kunnen verwijzen.

Totaal aantal woorden, inclusief de tips van de specialisten: 5762 woorden!

Komende week ga ik nadenken over onderwerp voor artikel nummer 2. Tips zijn altijd welkom!

5 likes

Heel mooi, informatief en kwalitatief goed geschreven stuk over zoekwoorden onderzoek! Top!

1 like

Het volgende artikel zal gaan over affiliate feeds, hoe je hiermee moet werken. Stay tuned!

2 likes

Vandaag, nog mooi voor het weekend, een nieuw artikel gelanceerd. Ditmaal over het gebruik van feeds en hoe je dit zou kunnen inzetten. Ik wil hier later meer artikelen aan toevoegen, om dieper op de stof in te gaan. Dit artikel is dan ook bedoeld om een beeld te geven wat er mogelijk is met feeds.

Het is te lezen op: Affiliate Marketing Feeds.

3 likes

Na mijn vorige monsterartikel moet ik even goed nadenken over een nieuw onderwerp. Afgelopen weekend er twee bedacht. Voor beide zoekwoorden onderzoek gedaan en gestart met schrijven.

1 like