Uitdaging: Maak je website winstgevend

Tijd voor een uitdaging: Maak je website winstgevend
Wat heb ik al gedaan:

  • website sneller maken (was juist instellen van een plugin. Gelijk maar gestart met backups)

  • Contentplan was ik al mee gestart en daarmee content realisatie.
    Vraag: Mag je zomaar de URL structuur veranderen van je website? Wat bedoel je met een simpel design? Is dat het thema?

De uitdaging is om elke week 2 blogs te zetten op snelgeldverdiend.nl en 1 op mijn andere site wphulponline.nl. Op deze site wil ik starten met een eigen product.

Verder n.a.v. de tips: Nofollow kan met een plugin
De pop-up staat nu op maximum (de tijd voordat ie verschijnt)
Ik ga er iets moois van maken!

Klinkt als een mooie uitdaging.

Ga je voor snelgeldverdiend de blogstructuur ook aanpassen zodat ze beter leesbaar worden?

Ja ik heb het in mijn footer aangepast.

Ik bedoel dat je je blogs meer tentoonstelt zoals bv. deze https://groningerkrant.nl/uitgaan/. Je bezoekers kunnen dan meer zien en eventueel kiezen meer blogs te lezen.

Dat is een beetje naar het idee van https://geldgorilla.nl/ ? Dan wordt het in plaats van mijn statische home pagina

Maar tussen jouw blog zit geen onderscheid. Als jouw blogs staan als 1 pagina onder elkaar. Kan je hier geen betere scheiding in maken?

Ik zou niet weten hoe. Ik ga hier wel naar kijken om dat beter te krijgen ThnX!

Ik heb het bij https://wphulponline.nl/ toegepast. Kijk maar even

Heb je er al wel eens aan gedacht een ander WP thema te nemen, deze zijn zo dodelijk saai.

1 like

Dat is al beter maar ik ben het met @MisterDataFeed eens. Kijk eens naar een ander thema.

1 like

Welke zou je adviseren?
Ik heb bij https://wphulponline.nl/ een ander thema gedaan. Is deze beter?

Jeroen, ik zou voor een iets meer ‘zakelijke’ uitstraling gaan. Ik weet niet wat je budget is en hoe technisch je bent. Op de site van WordPress zelf vind je een heel aantal gratis themes. Bijvoorbeeld deze: https://nl.wordpress.org/themes/neve/.

Ik raad je ook aan om ook foto’s bij je artikelen te gaan plaatsen.

Mag wel, maar is niet aan te raden als je al backlinks en bezoekers krijgt. Krijg je dit nog niet, dan kun je het gerust aanpassen.

Ik zou starten met een simpel basis design inderdaad, dat wel netjes oogt.

Wat ik mis in je gehele post is je zoektermenonderzoek? Heb je dat goed uitgevoerd, zodat je op basis dáárvan je contentplan hebt opgebouwd?

Probeer eerst traffic te genereren en dat geintje door te hebben, zodra je dan al sales maakt (via bijv. affiliate links) kun je eens kijken of je de omzet kunt verhogen door een eigen product te starten en te promoten. Althans, dat zou mijn advies zijn.

1 like

Hierbij ben ik het toch met Klaas oneens. Als je verbeteringen ziet voor je URL-structuur, zou ik die zeker doorvoeren. De oude urls aanpassen zover als mogelijk, de rest 301’en. Ook met pagina’s die veel traffic of backlinks krijgen.

Ik voer meerdere keren per week url-veranderingen door. De wereld en het zoekgedrag of -volume staan niet stil dus waarom zou jij dat wel doen?

Jij hebt het onderhand over aanpassingen, wanneer je er verstand van hebt. Vergeet niet dat we hier spreken over een starter. Overigens geloof ik dat wanneer je een gedegen contentplan en url structuur opbouw maakt, dat je dan (haast) geen url-veranderingen hoeft door te voeren.

Het probleem met 301-redirects is dat Google het lang niet altijd even goed oppikt. Ik heb sites gezien die hierdoor enorme dalingen kregen in bepaalde belangrijke posities. Dit duurde langer dan een half jaar, voordat het weer opgelost was. Een half jaar geen traffic krijgen van één van je voornaamste bronnen, kan natuurlijk dodelijk zijn voor een webshop of affiliate site.

Nu ben ik wel benieuwd naar jouw wekelijkse url-veranderingen, heb je hier een aantal voorbeelden van met onderliggende onderbouwing?

Als je actief werkt met Google Search Console, en actief je traffic bijhoudt, zie je regelmatig kansen om je zoekvolume of posities te verbeteren. SEO leer je vooral om dingen te proberen. Ik zou dus zeker experimenteren, ook als starter.

Ik weet de uitkomst van mijn wijzigingen ook niet altijd hoor! Maar juist als starter is de kans klein dat je het direct opzet zoals je wilt en dat je dus waarschijnlijk, als je kennis en content toenemen je wijzigingen wilt maken. Als je denkt dat je niet moet veranderen omdat je bang bent dat je huidige traffic verliest, zul je ook niet groeien. Aanpassingen maken hoort erbij.

De wereld verandert. Als je mobieltjes verkoopt dan heb je misschien je urls al meerdere keren aangepast van:
/draadloze-gsm-toestellen/
/mobiele-smartphones/
/mobiele-telefoons/
/telefoons/

De wereld staat niet stil.

Uhh… De pagina waaraan ik nu aan het werken was, was https://www.ondernemeneninternet.nl/waardebepaling-bedrijf/ dit was eerst https://www.ondernemeneninternet.nl/waarde-onderneming/ . De aanpassing heb ik 3 weken geleden doorgevoerd en ondanks dat het aantal kliks nog niet is gestegen (nieuwe zoekterm is iets competitiever) is het aantal weergaves in Google al flink toegenomen.

Daarmee erken ik dat dit geen geweldig voorbeeld is voor bovenstaande discussie want als starter had ik deze waarschijnlijk niet aangepast, want dit is niet echt laaghangend fruit ofzo. De oude url was niet per definitie verkeerd, maar uit Google Search Console bleek wel al dat het ook hiervoor veruit de meeste paginaweergaves had op ‘waardebepaling’ icm bedrijf of onderneming dus heb ik de pagina nu daarop verder geoptimaliseerd.

Een pagina die ik maandag had aangepast was van https://www.ecommercenews.nl/goedkoper-pakketten-verzenden/ naar https://www.ecommercenews.nl/goedkoop-pakket-versturen/ omdat mensen niet naar goedkoper, maar naar goedkoop zoeken. Zelfde idee dus.


Eerste indruk is positief.

URLs pas ik niet altijd aan, en soms zelfs liever niet want de winst van een url-verandering neemt af, is mijn idee. Het liefst verbeter ik daarom content, daarna mn metateksten, daarna interne links/anchors en pas als laatste, mocht het nodig zijn, urls.

Maar dat is dus vooral omdat contentaanpassingen meer opleveren. Het linkprofiel of de traffic van een pagina houdt me daarin niet tegen hoor.

Aangepast! Zo leer je nog eens wat :slight_smile:

Ik heb nu op beide sites Neve gezet. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden

Ik heb naar aanleiding van jouw post op een ander forum een contentplan gemaakt en ben naar aanleiding van dat blogs aan het schrijven!

Dat is precies wat ik aan het doen ben!

Je site ziet er nu al dynamischer uit. Leest een stuk fijner.

1 like