Weet je zeker dat je in jouw niche gaat verdienen met affiliate marketing?

Wat als er geen directe cijfers zijn van de markt waarin je aan affiliate marketing wil doen, hoe bepaal je dan of je er geld in kan verdienen?

  1. Op gevoel, daar begint het mee. Dit gevoel ontstaat uit ervaring, wat je ziet online en wat je hoort op het nieuws.
  2. Keywoord onderzoek, wordt er veel naar het product gezocht? En ga dan niet alleen uit van de top 10 zoekwoorden, maar misschien zijn er wel 1.000 verschillende zoektermen.
  3. Aantal adverteerders, google het product eens en kijk of er verkopers zijn en kijk bij TT, Awin en andere en kijk eens of er aanbieders zijn.
  4. Wat wordt er betaald per click. Wordt er meer betaald, dan heeft het product meer marge en kan jij als affiliate marketeer meer verdienen.
  5. Concurrentie, ben je alleen of met velen op de markt. Veel zal inhouden dat er valt geld te verdienen valt, maar maakt het wel weer moeilijker om gevonden te worden

Als je de bovenste 5 punten in kaart brengt, dan krijg je een mooi overzicht van je kansen. En ja als je passie bij antieke poƫzieplaatjes van 1850 tot 1872 ligt, dan zal je daar zeker op scoren, maar of het ook een fulltime inkomen uit kan halen is een tweede.

1 like

Zelf hanteer ik ook een aantal van deze regels, maar gek genoeg kom je er maar op 1 manier Ć©cht achter: uitvoeren en je data in de gaten houden. Als we alles van tevoren zeker wisten, dan had ik nu 100den sites gehad!

Blijf altijd uitvoeren en testen.

1 like

Als je 100den had gehad, denk je dan dat je de aandacht voor 100 sites had kunnen hebben?

Nee, daar zet je dan mensen op uiteraard. Het bijhouden van 100den sites is zelf niet te doen, daar ben je een team voor nodig. Maar moet je ook niet willen. Liever een aantal goed lopende sites, dan 100den niet zulke goed lopende sites.

1 like