Zelf content schrijven of uitbesteden voor je affiliate website?

Een goede affiliate website heeft content nodig, veel content. Immers content is King en jij wilde koning zijn van jouw niche. Natuurlijk je kan verkeer inkopen, maar het mooiste verkeer is organisch verkeer! En daarvoor heb je content nodig, of een hele boel inkomende links. Maar ook die zijn weer makkelijker te verkrijgen als je goede content hebt.

De vraag is natuurlijk hoe kom je aan die content, ben je zelf een taalvirtuoos die zonder problemen 5.000 woorden per dag neer knalt of lukt het je echt niet om de juiste woorden te vinden om het onderscheid te maken op je website? is dat eerste het geval, dan kan je zelf zorgen voor een tsunami aan leuke, interessante en aansprekende blogs en verhalen op je website, in het tweede geval moet je je beurs gaan trekken en iemand of meerdere personen inhuren om je website te voorzien van een beetje inhoud.

In de meeste gevallen zal je er tussen in zitten, de eerste verhalen die leuken nog wel, maar langzaam begint je inspiratie op de drogen en verzand je in herhalingen, dus wordt het deels uitbesteden.

Maar waar ga jij eigenlijk voor, schrijf je alles zelf, of deels of besteed je het uit. En wat vind je van de resultaten. Wie schrijft er beter, jijzelf of de content schrijver? En tenslotte, wat mag zo iemand kosten?

Content is het enige dat mij tegenhoud om enorm te groeien in verschillende markten. Vind maar eens iemand die goede teksten kan schrijven tegen een betaalbaar tarief, in de markt waarin je actief bent.

Wat mag zo iemand kosten; tussen de 3 en 8 cent per woord. De prijs is afhankelijk van de niche en de afname van aantal teksten.

In de Engelstalige markt wordt nu erg veel reclame gemaakt door influencers voor https://www.conversion.ai/. Een tool die je helpt met het schrijven van teksten.

Een bekende copywriter claimt dat dit stuk https://docs.google.com/document/d/1w4lqSpZkXXWBTD9OjKIn1qQmfdmYlb3w1oCp9Xas8IE/edit in de tool geschreven is.

Geloven jullie dat deze tools (in de toekomst) zo goed worden dat dit het schrijven van content steeds makkelijker maakt of blijft dit mensenwerk?

In de toekomst kunnen ze het zeker en het zal starten met de grote niches en langzaam steeds beter worden, echter spelen met woorden in elke niche en multi lingual opties zal zijn tijd kosten.

Voor de 1e blog schrijf ik zelf. Voor de andere blog heb ik 2 tekstschrijvers die ieder 4 teksten per maand aanleveren. Straks gaan de tekstschrijver 4 teksten voor de bestaande site aanleveren en 4 voor de nieuwe site.

Dat schiet dan lekker op @Danielle dat de tekstschrijvers 8 teksten per maand voor je schrijven. Schrijf je daarnaast zelf dan ook nog?

Soms wel, ligt aan de planning van de andere websites. Ik vind het namelijk wel leuk om over alle onderwerpen te schrijven. Dus vooral als het gaat over inrichten/inspiratie bieden vind ik het erg leuk om zelf te schrijven.

ik denk dat een schrijver best meer mag kosten, als deze ook een goede ROI heeft.

Stel je betaald 1 cent per woord en het levert je 3 cent per woord op. Of je betaalt 10 cent maar het levert je gemiddeld 15 cent op, dan betaal ik liever 10 cent.
Het probleem zit hem natuurlijk in de voor investering, zeker als je voor groot gaat en je eigenlijk wilt starten met 500 pagina’s, dan wordt 10 cent betalen een stuk lastiger als 1 cent betalen.

Volgens mij heb jij je koffie nog niet gehad, Leander. Ik maak liever van 1 cent investering 3 cent, dan van 10 cent investering 15 cent. (1 > 3 = 300% en van 10 > 15 = 50%)

Maar ik begrijp wat je bedoelt, uiteindelijk draait het ook om de ROI. Wat ik kan aanraden is om eerst voor een lager tarief de basis neer te zetten, zodat je al flink kunt scoren in de zoekmachines. Daarna merk je al snel welke pagina’s wel of niet lucratief kunnen zijn en zet je voor die pagina’s een tekstschrijver van hogere kwaliteit in om er meer uit te halen (of wellicht nog verstandiger; een conversiespecialist icm kwalitatieve tekstschrijver).

Ik drink geen koffie @KlaasKoopman, daar heb je gelijk in.

Maar ik zie de verwarring, dus laat ik het anders uitleggen.

Stel je hebt een website over fluor groene driewielers en er worden er in totaal 40 verschillende verkocht, dus je hebt 40 artikelen nodig a 500 woorden. Dan leveren die 1 cent artikelen inderdaad 300% op, maar dat is netto een tientje per artikel. De 10 cent artikelen leveren dus maar 50% op, maar wel 25 euro per artikel, dus blijft er onder aan de streep meer hangen.

Natuurlijk is het zo, dat als je bijna een ongelimiteerd aantal artikelen zou kunnen schrijven, dat de 1 cent artikelen meer opleveren. Alleen kan je je dan afvragen of dit schaalbaar is.

1 like

Hier is het 50/50. Ik ben zelf geen held in het schrijven van (lange) teksten, al probeer ik het wel steeds meer zelf.

Wat maakt je geen held, welk deel van de tekst of waar loop je tegenaan?

Het gaat vooral om de introducties en de invulling van de hoofdstukken. Krijg het vaak niet goed verwoord.

Vraag me af of je alleen content zou uitbesteden of dat je ineens alles door specialisten ter zake zou laten doen. Want heb het idee hoe groter de investering, hoe sneller je er centen kan uithalen. Als je alles zelf moet leren dan ben je algauw enkele maanden/jaren kwijt? Nada verdiensten tijdens het leerproces, of toch niet genoeg om het te kunnen benoemen dat je een waardig inkomen hebt.

Ik probeer een vergelijking te maken met mijn vroegere bouwfirma. Op een gegeven moment had ik 5 vaste werknemers die van mij elk 3 onderaannemers opvolgden. Ja het totaalplaatje was duur in onkosten, maar uiteindelijk er wel heel veel winst uitgehaald. Op die manier had ik toch 20 betrouwbare mensen in de firma werken.

Misschien gaat de vergelijking niet op om een off-line- en online business te vergelijken. En ook hoe vindt men betrouwbare mensen op het net die ook nog eens degelijk werk leveren?

Benieuwd naar de reacties :slightly_smiling_face:

Natuurlijk wil je uiteindelijk veel werk uitbesteden, vooral het werk waar veel tijd in gaat zitten en anderen net zo goed of zelfs beter dan jij kunnen uitvoeren. Maar je wil wél zelf de basis leren, voordat je dit doet, anders betaal je hoge tarieven voor iets wat je niet weet of ze het wel of niet goed uitvoeren.

De regie hebben is belangrijk en dat kun je eigenlijk alleen doen als je er verstand van hebt. Je zou natuurlijk kunnen uitbesteden en op basis van resultaat aanpassingen kunnen maken en zodoende leren wat er wel of niet goed gaat, maar dat kost je nog vele malen meer.

Ja, de regie moet je zwz in handen hebben en ook een gezonde basis. Maar je hebt centen nodig om centen te kunnen verdienen. Ik bekijk het puur zakelijk. Mijn 1ste investering in mijn bouwbedrijf was toendertijd zo’n 4 miljoen Bfr. Omgerekend zo’n 100.000 €, ja is een pak geld en heb daar een plan van aanpak en financieel plan voor opgemaakt, op die manier dan een lening verkregen bij de beroepsbank in Be.

Wist wel veel v/d bouw af en de werken die moeten gebeuren om een oplevering te kunnen doen, maar wist wel niet hoe ik bv: een badkamer of keuken moest installeren. Dus wist heel weinig van detail af.
Heb wel het geluk gehad dat ik in de elite terecht gekomen ben van bouwheren, maar dat kwam dan weer omdat ik puur zakelijk ingesteld was/ben.

Toen ik bij Klaas terecht gekomen ben, wel er is bij mij een ‘haha’ effect gekomen. Was begonnen met de zoekwoorden en wou een vergelijking maken met het echte werk, dus iemand onder de arm genomen die het toen gedaan heeft voor mij. Dus kon mijn zoekwoorden vergelijken met de zijne.

Ja, heb toen begrepen dat ik er teveel tijd ging insteken. Dus mijn hobby naar een hoger level tillen kon ik niet alleen. Heb verschillende website’s, en heb 1 site afgegeven aan een deskundig iemand om er iets van te maken. Heb 1 van de moeilijkste niches genomen, ik kan nu een redelijke basis leren omdat ik een vb heb hoe het moet. Een echt vb dus, niet 1 of andere cursus.

Als ik mijn teksten vergelijk met de teksten die nu geschreven worden door een tekstschrijver, wat een verschil en het gaat hem niet om schrijffouten maar meer over hoe een tekst overkomt. Dit is hoe ik het zie en aanvoel, zeg niet dat dit het juiste is voor iedereen. Maar voor mij werkt het wel.

Lees nu wel boeken over marketing, niet de boeken die aangeprezen worden door de zogezegde grootverdieners. 1 v/d boeken waar ik nu in bezig ben is neuromarketing. Misschien zal ik binnen een paar jaar kunnen terug kijken en zeggen, in feite was/is dat allemaal niet zo moeilijk :blush:

1 like

Dan begrijp je het inderdaad helemaal. Mits je er de financiën voor hebt; besteed uit wat je zelf niet wil of kunt doen, of wat teveel tijd kost. Maar zorg wel dat je de regie in handen houdt en enigszins weet wat men voor je uitvoert!